A PROPOS

Je suis de gauche depuis l'enfance.Je suis membre de la CFDT depuis 2008.


mardi, décembre 20, 2011

Ne Fransız-Türk ilişkileri?

Bu gün Ermeni soykırımı Holokost inkârı, önerilen suçlu Türk hükümeti fache. Ancak bu soykırım gerçekten Türk Ermenistan katledilen sonunda idam çöle sürüldü 1915 ve 1917 yılları arasında milyon bir milyon ve 1.5 ölüm ile arasında mevcut yaptı. Ancak bu Fransa ve Türkiye ve selefi Osmanlı İmparatorluğu arasındaki ilişkiler bizi kör olmamalı ilginçti. Fransa her zaman politika ve Doğu Akdeniz olmasını istedik olduğunu hatırlayın.
1484 yılında Sultan Bayezid II Kral Louis XI bir elçilik gönderdi. 1536 Francis I Süleyman İspanya mücadele Kanuni ile ittifak cesaret. Louis XIV Avusturya'ya karşı Osmanlı İmparatorluğu oldu. 1868 yılında, biz Sultan İmparatoriçe Eugenie ziyaret sonraki yılın çeyreğinde İstanbul, Galatasaray ilk Fransız lise açıldı. 1921 yılında, Fransa'nın Türkiye'nin yeni Cumhuriyeti'ni tanıyan ilk Batılı ülke oldu ve 1968 yılında General de Gaulle Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulundu. De Gaulle Avrupa Ekonomik Topluluğu, Türkiye'nin gelecekteki bir giriş bahseder. Hatta Jacques Chirac altında, bu meydan değildi. Nicolas Sarkozy, Avrupa Birliği'ne üyelik Türk duymak istemiyor.Sosyalist Parti her zaman olsa da.
Bu Türk Cumhuriyeti'nin Ermeni Soykırımını tanıması, Kıbrıs ile sorunu çözmek için iyi bir yol olduğunu kabul ederler. Türkiye'de yılda yaklaşık% 6 oranında bir büyüme ile ideal bir diplomatik Balkanlar, Güney Avrupa ve Orta Doğu arasında bir kapıdır.

Aucun commentaire: